lauantai 22. syyskuuta 2012

Koko päivän yksin kotona!

Tästä voisi kotini esittely alkaa!Tässä on näkymä leikkihuoneen ovelta. Keittiö on ikean ja lokeroihin ompelin marimekon markiisi kankaasta turkoosit pussukat. Sängyn päällä oleva tilkkupeitto on laatuaan ensimmäinen peittokäsityöni. Sain siihen hyvältä ystävältäni apuja ja itseasiassa peitto valmistui nopeasti, kun sai tehtyä liukuhihna periaatteella. Tyynyt olen myös ommellut itse. Leikkihuoneen maton virkkasin kesällä ja lempiväreistäni tietenkin.
Tässä poikien askartelu ja tarjoilupöytä. Harvemmin pöytä siis tuossa kunnossa. Hyllyn päällä olevat Lari- ja Tarmo taulut ovat suoraan Tansaniasta rakkaiden naapureiden tuliasia. Kyseessä Tinkatinka - taidetta. Alla oleviin sinkkiruukkuihin olen ommellut auton, pallon, vasaran - ja ? -merkin kuvat, jotta lelujen takaisinlaitto helpottuisi.Mieheni piano. Niin toimii huone myös musisointi-huoneena. Joskus tuntuu, että vietämme päivästä suurimman osan juuri tässä huoneessa. Tuo taulu on myös Tansanian tuliaisia, tarkoittaa rakkautta ja yhdessä oloa.Tykkään hirmuisesti erilaisista lasipurkeista ja tämän olen ostanut joskus Casamonican alennusmyynneistä, se on seilannut ympäri asuntoamme milloin vessapaperirullien säilöjänä tai pelkkänä koristeena. Mutta nyt sielä asustelee esikoisemme tennarit.


Rakastan vanhoja esineitä joilla on jokin historia ja tarina. Tässä yksi niistä. Tämä vanha ikkunanpoka on mummulastani. Liimasin siihen teemaan sopivan lorun ja maalasin pokat valkoiseksi.

Tästä eli lasten leikki- ja vierashuoneesta alkoi päivän urakointi. Ensimmäisenä kippasin kaikki huoneen lelut lattialle ja eikun järjestelemään. Lelut taas omilla paikoillaan ja poikienkin on sitten kiva ryhtyä niitä uudelleen järjestelemään.


Tässä meidän alakerran vessa. Olemme saaneet pappani kotitilalta vinon pinon heinäseipäitä ja tässä yksi paikka mihin olemme niitä laittaneet. Seipäät on vain pesty ja halkaistu, joten ei sen suurempaa tuunausta. Tykkään tällä hetkellä kovasti hyllyköistä, ja pakko oli semmoinen tänne vessaankin saada, kun osu tuommoinen soma irtohylly eräässä sisustuskaupassa silmään. Koukeroita, mutta ei sydämiä, niitä kun tässä kämpässä alkaa jo joka nurkassa olemaan! :) Yksi villityksistäni on myös nyt nuo liitutouhut. Tuon yrttipurkiksi tarkoitetun sinkkiruukun löysin Pajutilan ale-myynneiltä ja minusta on ihana kirjoitella noihin milloin mitäkin. Tuolla ruukussa siis raikastimia. Ja loppuun vielä ajatus...joka pitää mielen virkeänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti