sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kodin uumeniin!

Ihana viikonloppu lopuillaan. Olin tosiaan ensimmäistä kertaa yksin kotona, sitten äidiksi tulon jälkeen. Kuinkas muuten kuin siivoamalla, järjestelemällä, tuunaamalla, sisustamalla ja ompelemalla tuon ajan olisi voinut käyttää. Ai niin ja tietysti lepäämällä, eli yhtäjaksoisilla yöunilla. No tänään olimme vielä koko perhe ihanilla naapurin pojan synttärijuhlilla. Enpä ole ennen viettänyt kaksi vuotiaan synttäreitä Ravintolan yksityistiloissa, elävän afrikkalaisen rumpumusiikin säestyksellä. Aivan mahtavat kekkerit ja on muutenkin aivan mahtavat naapurit! <3






Nyt takaisin kotiin ja jatketaan seuraavaksi poikien unihuoneesta... Pojat siis nukkuvat yläkerrassa ja lelut ja leikit on alakerrassa. Meillä tämä järjestely on toiminut hyvin ja minusta on ihana, kun pojat valvovat toistensa unta. Poikien huone on sisustettu, perinteisesti vaaleansinisellä, beigellä ja valkoisella. Tapetin valitsimme vain yhdelle seinustalle, ettei hypi raidat silmille. Tarmon pinnasänky on suvussa kiertävä ja mm. äitini on aikoinaan nukkunut samaisessa sängyssä. Sängyn ylä puolella olevan hyllyn mieheni on itse nikkaroinut ja minä maalasin. Samoin vaaleansininen pieni jakkara on suvusta tullut isomummuni vanha ja päivitin sitä vain sinisellä maalilla. Larin sängyn vieressä olevat tähtikaapistot olen ostanut Löytöliiterin alennusmyynneistä yht. 30 eurolla, tosin poikien lukemiset olleet välillä niin railakkaita, että yksi ovikin on saanut kyytiä. Tuo keinuhevonen Larin ristiäislahja tilaustyönä eräältä puusepältä.



Seuraavaksi minun ja mieheni Tommin makuuhuone. Kaikki makuuhuoneemme ovat suunnilleen samankokoisia, noin 10 neliöisiä, eli ei mitään kovin suuria, mutta kun koittaa pitää kalustuksen hallinnassa niin tila riittää hyvin. Sänkyämme peittää tuo ihana Pajutilan alennusmyynneiltä ostettu päiväpeitto + kaksi tyynyä yhdistelmä. Maksoin tuosta setistä aivan pilkkahinnan, koska kyseessä oli tahriintunut esittelytuote. Pesussa lähti tahrat ja peite oli kuin uusi! Sänkymme on aivan ihanaa Tempur-mallistoa tyynyineen. Ja voin sanoa, että laadusta kannattaa maksaa. Itse en voisi enää kuvitella muunlaista sänkyä. Harmi, että meillä ei ollut tuota vielä raskausaikanani. Sängyn vieressä olevat tuolit ovat myös yllätys yllätys suvun vanhoja, uudella maalipinnalla päivitettyjä. Tuon peilin päällä istuskelevan, pissahädästä kärsivän enkelin ostin taannoiselta Jyväskylä-Kuopio reissulta, kun poikkesin rakkaiden ystävien luota kyläilyn jälkeen läheisellä Puttipajan myymälällä. Tykkään kovasti myös noista ajatusteksteistä ja koitan pitää huolta, että niiden hankkiminen ja hamstraaminen ei karkaisi käsistä, mutta tässä taas yksi, vaatehuoneen oven päältä.



Yläkerran aulasta on kulku kolmeen makuuhuoneeseen ja vessaan. Vessan oven yläpuolella oleva hylly kuuluisi oikeasti toisinpäin, mutta tilanpuutteen vuoksi se on nyt noin. Aulan penkki ja pöytä ovat taas sukuaarteita, Empun käsissä tuunattuja, eli hiomista ja maalaamista. Yläpuolella on vanhoissa ikkunanpokissa meidän hääkuvia, kehystämössä teetetty.

Tässä vielä olohuone, keittiö ja ruokailuhuone yhdistelmämme. Sekalaista seurakuntaa, ei voi muuta sanoa. Tykkään kodistamme, kun se on avara, mutta tuo avaruus lisää haasteita saada tilasta myös kodikas. 




Vanha ikkunan poka maalattu ja heti perään hiomalla kulutettu - kätevää vai mitä! Linnut ovat ensikosketukseni lintuompeluksiin. Sen ovat vielä näköisiä, mutta ajattelin, että jotain muuta kun sydämiä.


Auto on meidän perhe-lehden tilaajalahja. Aivan poikien suosikki! Takana olevat tyynyt on vyötetty isäni nuoruusvuosien nahkavyöllä.


Talvella oli ikeassa tarjouksena nuo lipastot 19e kpl (muistaakseni), ajattelin että ne täytyy saada, mutta jotain omaa niihin on keksittävä. Niinpä mieheni keksi taas nuo heinäseipäät. Joten pesu, halkaisu, maalaus ja ei kun ruuveilla kiinni. Niin saatiin taas vähän uutta ja vanhaa rinnakkain.


Kodimme ainut desing huonekalu, mademoiselle. On kyllä ahkerassa käytössä.


Siinä toinen tilkkupeitoistani. Halusin suuren suuren, koska vaalea sohvamme oli jo aika tahrainen ja värimaailmastakin tuli lopulta hyvin sekalainen seurakunta. Edessä oleva rahi on askon ja siihen päälle virkkasin tuommoisen päällisen.


Kukkapöytä on samaa sarjaa yläkerran makuuhuoneen tuolien kanssa. Mummulan varastosta löysin tuon suuren sinkkiämpärin ja en nyt muista, mikä sen virallinen nimi oli.



Tämä on vanha musta nojatuoli, jonka maalasin ihan kalustemaalilla. Ei paikkaa, jota ei voisi maalata! :) Tuolin alla on Perfect Homen matto, joka on käsin kudottu laukku- ja kenkäteollisuuden nahanjäämistä. Mahtavaa kierrätystä!




Lisää ikkunanpokia! Absolutely! Nämä kehykset ovat olleet aikoinaan mummun ja pappani omistaman elokuvateatterin mainosikkunan poka. En halunnut tehdä sille sen suurempaa tuunausta, kun pieni hionta ja pesu. Tarran tilasin Sisustusamalialta.


Lasipurkillinen vaahtokarkkeja! Nam! Katsoa saa, mutta ei koskea.

Ilta pimenee, kynttilät syttyy! Niin myös tähän vastutamattoman ihanaan Perfect Home lasilyhtyyn. Tässä sepustukset tältä erää! Mukavaa viikon alkua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti